Ansamblul de locuințe colective și individuale, amplasat la limita Pădurii Tamași este configurat astfel încât să poată găzdui o populație cu toate tipurile de venituri. Astfel, se propun zone de locuire colectivă cu un regim de înălțime mai mare și cu pații comerciale la parter, în punctul cel mai îndepărtat de pădure, zone de locuire colectivă cu un regim de înălțime mai mic în zona mediană, respectiv zone de locuire individuale la limita Pădurii Tamași.
Zona rezidențială exclusiv individuală, amplasată în comuna Corbeanca, este concepută pentru un număr mare de familii ce doresc să locuiască la casă, în proximitatea unui element major de cadru natural și să fie departe de poluarea unui oraș-capitală, precum Bucureștiul. În vederea asigurării tuturor condițiilor de locuit, au fost propuse zone comerciale și de servicii, zone de agrement, spații verzi amenajate și locuri de joacă pentru copii. Configurația urbanistică a ansamblului a fost astfel gândită să introducă elementul de surpriză în traseul utilizatorului și pentru a oferi reprezentativitate și identitate întregului spațiu.
Amplasat în orașul Bragadiru (la limita municipiului București) ansamblul de locuințe colective a fost realizat cu scopul de a asigura spațiul locativ necesar unor tinere familii, care doresc să trăiască într-un loc liniștit și departe de aglomerația specifică spațiului urban al capitalei. Pentru a avea toate dotările necesare, au fost concepute spații de joacă pentru copii, spații verzi amenajate, spații pentru supermarketuri, precum și dotări de învățământ ce sunt necesare în imediata proximitate – grădinițele.
Fiind o zonă favorabilă dezvoltării unor zone de locuire cu garad ridicat de confort, datorită vecinătății cu râul Cociovaliștea, în comuna Balotești, se propune dezvoltarea unui ansamblu de locuințe individuale, cu regim mic de înălțime, maxim P+2E. Totodată, pentru a marca zona de acces în ansamblu, se propune un front de locuințe semicolective., cu regim P+2E și amprentă mica la sol...